Haber

HATAY’DAKİ İKİ MUCİZE; MUSTAFA VE MEHMET 261 SAAT SONRA HAYATTA KALDI

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerde yıkımın meydana geldiği Hatay’ın Antakya ilçesindeki Akademi Hastanesi enkazında depremden 261 saat sonra iki mucize yaşandı. 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ve 33 yaşındaki Mustafa Avcı depremden 261 saat sonra kurtarıldı.

Yüzyılın felaketinin yıkıma yol açtığı illerden biri olan Hatay’ın Antakya’nın Odabaşı İlçesi’nde bulunan Akademi Hastanesi enkazında yürütülen çalışmalarda gruplar, 2 kişinin hayatta olduğunu belirledi. Yapılan çalışmalar sonucunda depremden 261 saat sonra iki mucize gerçekleşti. Hastane enkazında sağ olduğu belirlenen 2 kişi için yürütülen çalışmaların ardından arama kurtarma ekipleri Mustafa Avcı ve Mehmet Ali Şakiroğlu’na ulaştı. Zamanla kıyasıya mücadele eden ekipler, facianın ardından 261 saat sonra Şakiroğlu ve Avcı’yı arka arkaya enkazdan kurtardı. Yaralı ve oldukça bitkin depremzedeler, arama kurtarma ekiplerinin oluşturduğu koridordan ambulansın bulunduğu kısma götürülürken, çevredekiler de bu mutluluğu alkışlarla paylaştı.

GÖNÜLLÜYÜN YAKINLARIYLA TELEFONLA ELİNİ ÖPTÜ

Enkaz altından çıkarılan depremzedelerden Avcı, arama kurtarma ekiplerinin telefonla aradığı yakını ile görüştü. Depremin 11’inci gününün son saatlerinde enkazdan çıkarılan depremzedelerden Avcı, kendisini yakınlarıyla görüştüran arama kurtarma gönüllüsünün elini öptü, telefonda yakınına sordu. , “Enkazdan Nazlı çıktı mı?” diye sordu. Gelen ‘herkes yeter’ yanıtı üzerine sağlık ekipleri olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Yaralanan Avcı ve Şakiroğlu, daha sonra ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

ŞAKİROĞLU’NUN YAKINLARI ÇALIŞMADAN ÇIKARILDI

Mehmet Ali Şakiroğlu’nun deprem gecesi oğlu Aziz Yusuf’u hastaneye getirdiği, depremin ardından eşi Necla, oğlu Aziz Yusuf ve babası Mustafa Boyraz’ın sağ olarak kurtarıldığı öğrenildi.

‘UMUYORUM HAYATTADIR’

Geçenlerde soyadını değiştirdiğini öğrenen ve oğlunun kurtarıldığı haberini duyunca hastane önüne gelen baba Mustafa Boyraz, “Umarım buradaydı, yaşıyordu. Bugün yine dedim, işte burada, saat 20:00’de buradan ayrıldım, o zaman umudum vardı, çocuğu hastaneye getirdi. Şimdi evdeyiz. Ben çok mutluyum. Allah Türkiye’yi mutlu etsin. Buradaki enkazdan kendim çıktım. İlk gün diğer kapıdan kendi imkanlarım ile kaçtım. Eşi ve çocuğu da ilk gün çıkarıldı” dedi.

Hastanenin önüne gelen aynı isimli kuzeni Mehmet Ali Şakiroğlu, “Kafeteryada otururken babam hiç düşünmeden dışarı çıkarken beyin sarsıntısı geçirdik. Sahibine sorduk. Hastanenin ‘Herkesi tahliye ettin mi abi?’ dedi.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu akşam yine gözlerimiz ışıl ışıl. 33 yaşındaki Mustafa kardeşimiz beyin sarsıntısının 261. saatinde enkaz altından kurtarıldı. İlk müdahalesi Hatay Sahra Hastanesi’nde yapılıyor.”

Enkaz arama çalışmaları devam ediyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu