Haber

Her cümlenin farklı bir anlamı var! İşte Erdoğan’ın konuşmasının şifreleri!

    Haber7-ÖZEL

İsrail 22 günDevam eden Filistin katliamına karşı İstanbul’da büyük bir miting düzenlendi. Atatürk Havalimanıiçinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanN.’nin katılımıyla düzenlenen miting için açıklanan resmi rakamlara göre. 1,5 milyonayakınları katıldı.

ERDOĞAN DİKKAT DERECELENDİRME MESAJLARINI VERDİ

Dev mitingde yaklaşık 1 saat konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğanİsrail’den Filistin’e, Türkiye’den dünyaya çok dikkat çekici mesajlar verdi. Konuşmasında her kelimeyi özenle seçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle İsrail’e yönelik oldukça net ve sert bir konuşma yaptı. Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarda kullanıldı “Bir gece ansızın gelebiliriz”Mitingde de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Siz bir örgütsünüz”söz konusu.

Erdoğan, Türkiye’nin dünyadaki her platformda İsrail’i savaş suçlusu ilan edeceğini belirtti. “Ufkumuz nereye uzansa, gönlünü ve gözünü bize çeviren kardeşlerimizin dertleri için bugün olduğu gibi Gazze için de yükselişteyiz, gerektiğinde yardım eli uzattık, gerektiğinde sınırlarımızı açtık.”sözlerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingde yaptığı konuşmanın en can alıcı noktaları;

“Bir Gece Aniden Gelebiliriz”

Mitingde yaptığı konuşmada ABD’ye ve Batı’ya seslendi. “Yeniden hilal-haçlı mücadelesi mi başlatmak istiyorsunuz?”Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarda kullandığı kritik cümleyi kullandı.

Türkiye’nin Libya ve Karabağ’daki pozisyonunu hatırlatan Erdoğan, İsrail’e gerekirse askeri seçeneğin de masada olduğunu bildirdi. “Şu anda açıkça söylüyorum, terörle mücadelede özellikle son 10 yılda ne yaptıysak, başardıysak, bunlara rağmen başardık. İnşallah bundan sonra da bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Bir gece ansızın gelebiliriz sloganıyla yola çıktık. Milletimiz için canımızı feda etmeye hazırız. Milletimizle birlikte bu yola her an devam edeceğiz. Hazırız.”söz konusu.

İSRAİL SAVAŞ SUÇU

Erdoğan, Gazze’de 22 gündür katliamlar gerçekleştiren İsrail’e karşı uluslararası hukuk çerçevesinde mücadele edeceklerini belirtti. “İsrail, seni dünyaya savaş suçlusu ilan edeceğiz. Bunun için hazırlanıyoruz ve İsrail’i dünyaya savaş suçlusu olarak tanıtacağız.” söz konusu. Cumhurbaşkanının bu sözleri Birleşmiş Milletler, AB ve NATO gibi uluslararası platformlarda İsrail’e karşı büyük bir mücadele olarak yorumlandı.

KENDİ NİYETİMİZİ SAVUNUYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında en dikkat çeken noktalardan biri Türkiye’nin bağımsızlığına ve geleceğine ilişkin sözleri oldu. Erdoğan, Gazze’deki çabanın Türkiye’nin egemenliği açısından da önemli olduğunun altını çizdi. “Biz burada sadece Gazze’deki katliamı yorumlamıyoruz. Aynı zamanda kendi bağımsızlığımızı ve geleceğimizi de savunuyoruz.”Sözlerini söyledi.

TÜRKİYE’DEKİ MUHALEFETE MESAJ

Mitingde Türkiye’deki muhalif yetkililerin Hamas’la ilgili açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e gönderme yaptı. Erdoğan, bu isimlerin ülkeyi yönetmesi halinde Gazze’nin yalnız kalacağı mesajını vererek, “Bunlara oy verenlerin iyi düşünmesi gerekiyor” dedi.

Erdoğan, muhalefetin açıklamalarına ilişkin şu ifadeleri kullandı;

Maalesef ülkemin siyasetçileri arasında Hamas’ı Netanyahu’ya bırakan talihsiz insanlar var. ‘Netanyahu nasıl teröristse Hamas da öyledir.’ Yazıklar olsun sana. Hamas’ın ne olduğu, Hamas’ın kim olduğu hakkında hiçbir fikri olmayan talihsiz insanlar var. Benim ülkemde bunlara oy verenlerin de artık iyi düşünmesi gerekiyor. Bunlara oy verenlerin iyi düşünmesi gerekiyor. Umarım bugün burada yaşadıklarımızı tarih bize yaşatmaz.

UFKUMUZUN UZATTIĞI HER YERDE DURUYORUZ

Cumhurbaşkanı konuşmasında, bugünkü Filistin topraklarının yakın geçmişe kadar Osmanlı toprakları olduğunu da hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ufkumuz nereye uzansa, gönlünü ve gözünü bize çeviren kardeşlerimizin dertleri için bugün olduğu gibi Gazze için de yükselişteyiz, gerektiğinde yardım eli uzattık, gerektiğinde sınırlarımızı açtık.”İfadelerini kullandı.

“İSRAİL ÖRGÜTÜ”

İsrail hükümetinin uzun vadeli politikalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye yönelik her türlü girişimden haberdar olduklarının altını çizdi. İsrailli liderlerin en üst düzeyde ifade ettiği kavramları baltalayın. “Hepsinden ülkemiz topraklarını kapsayan bir ihanet haritası çıkıyor.”Şu cümleyle çizdi: Erdoğan, İsrail’in işgalci olması ve savaş kuralını bile tanımaması nedeniyle devlet sayılamayacağını ifade etti. “Siz bir işgalcisiniz, siz bir örgütsünüz.”Cümleleri kullandı.

PKK VE FETÖ DESTEK

Erdoğan konuşmasında, İsrail’e destek vermek için gelen ABD ve Avrupa ülkelerine de değinerek, PKK ve FETÖ’ye fon sağlayan ülkeleri bildiklerini belirtti. “Biz bunları iyi tanıyoruz. Batı’nın bu sinsi ve kirli taktiği deşifre oldu. Bunu en iyi biz biliyoruz. PKK’nın, YPG’nin, FETÖ’nün arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz. Bunları milletimin çok iyi bilmesi gerekiyor.”Sanki konuşuyordu.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu